Apr 21, 2023, 6:21 AM

Шарена съм 

  Poetry » Other
207 2 6

Шарена съм като пеперуда.

Любовта е моя дестинация.

Може би изглеждам малко луда –

на живота правя дегустация.

 

Пия дъжд. Танцувам под капчуците,

а чадъра го превръщам в лодка.

После чакам да притихнат звуците

в лоното на тишината кротка.

 

Денем си настройвам сетивата

да поемат щастие в излишък.

С вечерта сме странни непознати,

свойте тайни по небето пишем.

 

Ще си кажете: „Голямо важно,

пеперудите са насекоми!“

Да, но шарките им са витражи,

запечатали космичен спомен!

 

* витраж - орнаментална композиция на прозорец/врата от късчета цветно стъкло

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??