Nov 7, 2009, 10:45 PM

Шарко и Дарко 

  Poetry » For kids
543 0 2

             ШАРКО  И  ДАРКО

 

Кученцето Шарко

и патенцето Дарко

весело във двора

водят спора -

 

кой от тях двамина

ще бъде първи таз година

на голямото състезание

по многознание.

 

Спориха двамина

за камъче едно в тяхната градина

От гранит е. – каза Шарко.

Не, от мрамор! - каза Дарко.

 

Не, гранит е.- каза Шарко.

Не, от мрамор! - каза Дарко.

В тоз миг камъчето се раздвижи,

до рекичката с крачета се придвижи,

 

 

Двамата всезнайковци тогаз

млъкнаха завчас,

че камъчето раче се оказа

и от водата усмихнато две щипки им показа.

 

© Милена Карагьозова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??