Sep 29, 2019, 10:05 PM

Шепотът на есента 

  Poetry » Other
517 0 0

Влак прекосява оттатък града,
крак олюлява, лети под дъжда.
Пак наблюдавам ефира в нощта,
злак се подава, суфлира луна.

Флаг се развява, топи се сълза.
Бяг подобава на смели крака.
Как се забравя красива жена?
Знак тя оставя – разбити сърца.

Бряг засиява, танцува искра.
Мрак изтънява, изплува мечта.
Мак укротява немирна душа.
Праг те заставя: „Ела у дома!“.

Сняг заслепява лица на деца.
Зрак овладява гласа на студа.
Как преминава денят ти сега?
Влак се задава, подай ми ръка!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??