Съблякох луната.
Звездите нежно свалих.
Протегнах си сърцето над земята.
С устни пресъхнали
от горчивина, стиснах си сърцето,
вятъра поздравих с последната си
открадната усмивка.
В очите ми океани бушуваха,
а по лицето стичаха се бавно
умрели реки.
Пристъпих нежно
( на пръсти ),
почти незабележимо.
Земята спря да се върти.
Небето се разплака.
И капчици посипани с диаманти,
обляха полетата със светлина.
Дърветата покрити с кристали,
светещи в тъмното цветя,
поръсени с вълшебен прах.
Пеперуди със смях
рисуваха пейзажи.
Пчелички, мънички душички,
гонеха се из земята
покрита с божествена
роса.
Поточе свиреше любимата си песен.
Вътре в него рибки валс танцуваха през нощта.
Топъл въздух
- пълен с любов
Бухалчета ( стара двойка )
хванати за ръка,
пак до ранни зори обясняваха се
в любов
един на друг.
Папагали пъстри,
сгушени във вечността.
Костенурки надбягваха се в облаци от щастие.
Феи, истински принцеси, разнасяха
мириса на люляк
и жасмин.
Сърничка.
С две малки кафяви очи.
Беззащитна.
С душа по-голяма
от една цяла вселена,
тихо ми прошепна
- Между вас хората,
човеци още има ли ?
Амнезия.
Светулка прелетя над мен,
и в тъмното, отдавна огаснало
сърце, засели се отново светлината
на болна надежда.
Мария Колева ®
© M.M All rights reserved.