Oct 25, 2022, 1:55 PM

Щастливец 

  Poetry » Phylosophy
422 1 0

Ти си далече от неволи,

от градският ни глъч и шум,

от претоплени пържоли

и от компютърния бум.

 

На село пиеш си млекото

и слънцето те грей навред.

Благословен си ти, защото

при нас не всичко е наред.

 

Понеже ний сме откачени,

вторачени във идеал

парчета от олигофрени,

а ти останал си си цял.

 

Започва своята Голгота

тук всеки- крив и начумерен.

Отправна точка във живота

и верен път не е намерен.

 

Във селОто пасторално,

на земни радости отдаден,

живееш ти дори банално,

но, във главата си изряден!

© Георги Янков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??