Jan 30, 2008, 8:31 AM

ще бъда аз... 

  Poetry
1300 0 8

Понятни ми са вече всички хора,

които са ме лъгали спокойно.

Аз също се научих да говоря

красиви думи без реална стойност.

Сега без угризения ще кажа,

че есеният лист е късче злато,

че сивкавият сняг, покрил земята

е всъщност предусещане за лято.

В очите ми примамливо ще плува

на добротата облакът изкуствен,

дълбоко някого ще развълнувам

с подправени до съвършенство чувства.

И всеки, свикнал друг да мами,

ще възхвалява мойта артистичност.

Измамникът, повярвал в любовта ми,

два пъти повече ще ме обича.

И само вас, наивници небрежни,

ще съхраня във точните куршуми.

Не вярвайте в пресилената нежност

и в лесно произнесените думи!

© Мирослава Митева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??