ЩЕ БЪДЕШ РАЙ
Не знам дали си чувала, Родино...
Преди да слязат на земята ти, душите
избират тежка мисия - венчило
със теб ...и чакат "горе" със години...
Защото е небето ти различно -
по-ясно е от всичките небета,
безоблачно и мирно, синьо, чисто -
красива отразява те в морето…
И въздухът ти друг е, майко свята-
зарежда и сърцата и телата.
Признавам ти, че нийде по земята
не дишам пълнокръвно – през душата.
От Аспарух до днешното ни време
си била мощ – величие в Европа,
но си била и “мачкана” и “бреме”,
посичана – от свои и от робства…
Но и до днес духът ти жив е, майко,
чрез азбука вълшебна и чрез думи…
От Кирил и Методий до Славейков,
от Хилендарски до будителите “луди”…
Свещена си! И пак ще си велика,
закриля те небесна армия.
За всеки вярващ в теб, в земята ти,
ще бъдеш Рай – заричам те, България!
© Сиси All rights reserved.