Ще дойде ден да се възправи
в небесата слънчевият Ра.
И пак в пожари хоризонта
ще обгърне златокосата зора.
Ще възкръсне тъжната пустиня
в безконечна разцъфтяла шир.
Ветровете вредом ще разправят
приказки за щастие и мир.
Ще затихнат свистящи куршуми,
ще замлъкне картечен ехтеж.
Брат ще прегърне сестрата,
пък майка - невръстно синче.
Пречистени очите ни ще греят,
увлечени в мечтите-свобода.
И пак от пепелта ще се роди
допирът на утринна роса...
© Александър All rights reserved.