Край шосето се оглеждам.
Ученето ти повежда.
Под ремонта да пролазя...
Бачът ти ще ме прегази!
Репетиции, купони
изпреварват с камиони.
В този натоварен трафик
как да вляза в твоя график?
А аз питам се единствено:
ще ме пуснеш ли с предимство?
Ще ме пуснеш ли с предимство?...
Нямаш време, няма как.
Аз съм... пътнически влак!
Закъсняло разписание.
Нямам шанс в туй състезание.
В трескавото напрежение
на уличното ти движение...
Аз съм може би в задръстване?
Пренапънах се до пръсване
да се движа с колело
в тази Формула 1.
Но навреме пак не стигам.
Пада тъпата верига...
Знам, че с тичане не става.
Твърде много изоставам.
А и стопът не върви.
Що не спират тез коли?
Нямам хубава подстрижка.
Нямам и шофьорска книжка...
Всичките автомобили
вече са ме предредили.
Те са “трябва”, аз съм “може”.
Няма как да се наложа.
Аз съм “друг път”, те са “днес”.
Представляват интерес.
Представляват задължение
в уличното ти движение.
Аз съм явно пътен знак.
Тук да спреш? Е няма как!
Смяташ да го кажеш сам...
Ще те изпреваря – “знам”.
Подминавай смело знака.
Аз пък ще си чакам влака.
Ще си цъкам пасианса.
Ще си чакам вечно шанса.
Все ще ме качат и мен.
Все ще стигна някой ден?
Край шосето се оглеждам.
Ученето ти повежда.
Под ремонта да пролазя...
Бачът ти ще ме прегази!
Репетиции, купони
изпреварват с камиони.
В този натоварен трафик
как да вляза в твоя график?
А аз питам се единствено:
ще ме пуснеш ли с предимство?
Ще ме пуснеш ли с предимство?...
© Ксения Соболева All rights reserved.