May 7, 2008, 10:25 AM

Ще остана 

  Poetry
1064 0 25
Не, няма да избягам във чужбина,
духът си не продавам за пари!
България е моята родина
и корена на моите предци.
На родната земя съм вечно вярна,
обичам я и страшно ми тежи
да гледам как запалват се коварно
пожари и изсичат се гори.
Природата прекрасна ни е дала
море с лазурен бряг и планини.
Управниците, тежък сън заспали,
продават ги сега на чужденци.
Боли ме всеки ден да срещам хора
с угаснали, невиждащи очи,
превити под обсебваща умора,
насъщният им хляб дори горчи.
И все го няма края на тунела,
мираж остава само светлината...
Роптаят всички, никой няма смелост
на глас да си попита за правата!
А колко патриоти закърняли
със миналото славно се гордеят,
историята да пишат не посмяли,
те предпочитат с нея да живеят...
Как лесно се лежи на чужда слава!
Героите днес биха онемяли,
а примерът им въглен жив остава
в душите да събужда идеали...
Не, няма да избягам във чужбина,
пък който иска, нека ме осъжда.
България е моята родина -
не мога цял живот да бъда чужда!

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??