Jul 3, 2012, 8:33 PM

Ще остана в съня ти 

  Poetry » Love
1622 0 20

                                    "Остани като сън..."

 

 

Ще остана в очите ти – спомен за утре,
пеперудени мисли, шептяща тъга.
И ще топля сълзите ти, тайно, отвътре,
като мъничко слънце, посяло дъга.

Ще остана в ума ти – милувка от бриза,
неизтляла китара и струни от дъжд.
В полунощ над мечтите ти тихо ще слизам
и насън ще те срещам във цъфнала ръж.

Ще остана в ръцете ти – полъх от юга,
портокалова нежност със дъх на звезди.
А по изгрев ще ставам безплътна и друга,
теменужена сянка със тъжни очи.

Ще остана в сърцето ти – бисер във мида.
И дори да забравиш това някой ден,
аз ще знам, че секунда преди да си ида,
съм била на съня ти във сладкия плен.

 

© Пепа Петрунова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??