Jan 27, 2022, 7:38 PM

Ще помним 

  Poetry » Other
497 10 24

Отново пред мене залагат капани,
отново залагат примамлива стръв,
те нямат потребност от нашите рани,
те искат ни здрави, от плът и от кръв,
защото сме роби и с дъх на желязо,
животът за нас е коварна игра,
прииждаме ядно и с хъс, на талази,
прежалили всичко, и болка, и страх.

 

Но често затъваме в блато невяра
и знаеме само, че Бог е далеч,
нали сме герои в история стара
със белези стари и рани от меч,
а тези легенди отдавна ги няма,
останал е споменът, ние сме тук,
аз имам опора у нечие рамо,
сред всички аз чувствам се някак си друг.

 

И все по-уверен, и с вяра, че утре
ще дишам дълбоко и с пълни гърди,
аз много, аз много дотука се лутах,
животът ми каза: "Живей и бъди!",
но аз не очаквам, че лесно ще бъде,
горчивият опит ми шепне на глас
и хищни мераци далеч да пропъдим
отдавна дошъл е преломният час.

 

А после ще помним и лютите рани,
отровата, кипнала в нашата кръв,
лица побледнели, души изтерзани,
борбата и нашата ярост и стръв.

© Димитър Станчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??