Apr 28, 2010, 4:08 PM

Ще повярва, и още как! 

  Poetry » Humour
620 0 8

(из цикъла "Вицове в рими")

Госпожица Педрита
е стриктна католичка,
свещеника тя пита
и майка си за всичко

в живота ù, което
е свързано с мъжете.
Такава бе дордето
едно момче със цвете

открадна ù сърцето.
Не мина много време
и ето, че момчето
поиска да я вземе

за благоверна вкъщи.
Но тъжна е Педрита.
“– Защо така бе, дъще?”
тъй майка ù я пита

учудено. “– Но, мамо,
та той не вярва в ада!”
“– О, миличка! И само
за тази глупост страдаш?

Наивна си ми, дъще!
Ти омъжи се само
и доведи го вкъщи!
Тогава начин няма,

край теб и мене, дъще
(ти – гиздосия млада,
аз – стара, властна тъща),
да не повярва в ада!”

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??