Oct 11, 2010, 11:36 AM

Ще се преродя... 

  Poetry » Other
1076 0 4

Ще се преродя,

в огън, в стихия,

хукнала да брули

ничий спомени,

че орисана сам да летя

с тия,

дето вечер

ми забиваха пироните.

 

Ще разпоря

дрипават си душа на две,

за да нахраня

ято диви птици,

само вятъра в стъпките ми

ще се спре,

като пронизващ меч,

в ефирна броеница...

И ще усетя пак

аз своето дихание,

в стръковете ален мак

и в ослепените спомени...

миг от мълчание

и от огън  връщам се

в огън пак.

 

Достигнала средата

на всемира

там където чужди лодки

тарсчт бряг...

но уви ...

сега  не ми се спира,

стихия съм

в своч бяг.

© Мария Манджукова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??