Jun 16, 2018, 11:02 PM

Ще спра дотук 

  Poetry
2136 26 24

 

Ще спра дотук преди да се подхлъзна,

но няма да ти кажа: „Остани!”.

Душата ми сега ужасно зъзне

под напора на минали вини…

В най-фините ѝ гънки е студено

и мрак обхваща бавно съвестта…

Ще поседя смирено  на колене,

преди да ме налегне суета…

Окалях се от толкова поуки,

които ми отнемаха съня…

Духът ми се изкълчи и куцука…

Не е възможно да си го сменя!

След всяка дума, жест или тревога

дълбоко и ужасно ме боля…

 

Ще спра да поговоря тихо с Бога…

 

Но ти върви, че вече заваля!!!

 

 

© Руми Бакърджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??