Apr 25, 2009, 5:53 PM

Щитове 

  Poetry » Phylosophy
660 0 10

 

Щитове   

 

Закърпете  пробитите  щитове

от предишните битки, момчета.

Припомнете си старите митове

за вродената рицарска честност.

 

И простете на свойте момичета

всички тайни любови със други.

Вие също не бяхте отличници.

Не преди да ви станат съпруги.

 

Не съдете със яд синовете си,

че са спрели от вас да се плашат.

Забравете гнева. Припомнете си.

Те са образ - подобие ваше.

 

Грапав беше езикът на времето -

само старите рани подлюти.

Не намерихте проход в проблемите.

Нито бяхте видяни. Ни чути.

 

Днес не гледайте с яд коловозите.

Не! Не сте си изпуснали влака.

Той не спря. Вече бяхте извозени.

До закритите спирки. Безплатно.

 

Тихомълком прибраха парите ни

и сега ни купуват-продават.

Закърпете пробитите щитове!

Може пак някой ден да потрябват.

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??