Jan 1, 2023, 3:59 PM

Щом искаш – бягай! 

  Poetry » Other
243 0 4

Щом искаш – бягай!

Свещено твое право е това -

да бягаш, да пътуваш, да отричаш.

И да рушиш, да игнорираш.

Да шепнеш, да повтаряш, да крещиш,

че всъщност

мен не ме обичаш.

 

Заседнал си в

динамиката на бегача.

Аз не желая преследвач да бъда.

Свободен си да избереш

и болестта, и здрача.

Светът е малък.

Вселената – и тя.

Отдавна знам , че си близнакът – пламък.

 

Не можеш да прекъснеш невидимата връзка,

дори да търсиш дом в грешната душа.

На край света от мен да бягаш,

В смъртта да търсиш край – не става.

Това е нашата Съдба.

Душата ти във всеки миг прегръща ме.

 

В някой друг живот или реалност

общо изцеление ще имаме.

Сега щом искаш – бягай!

Изборът е твой!

Аз няма да те спирам!

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за поздрава, Иван
  • Споделени съкровени чувства! Поздравления за стиха!
  • За много години, Вили! Винаги е приятно, когато откриеш някой с твоята чувствителност. Благодаря
  • За много години, Ирен. Много силен стих!
Random works
: ??:??