Облече булчинската рокля.
Напусна с трепет бащиния дом,
събрала в шепите надежда -
сълзите скришом преглътни!
Една ръка отвежда те по пътя -
обещаваща щастливи дни,
една постеля - сбъднати мечти.
Животът е играчка,
твоят е в любимите ръце.
Щом сърцето е избрало -
тялото в наслада ще живей!
© Василка Ябанджиева All rights reserved.