Mar 14, 2014, 4:12 PM  

Щурчова песен 

  Poetry » Other
425 0 3

 
В памет на Илко Крайчев

Живях щастлив. До тука бе.
В нощта със щурчовите песни
ще се продъни туй небе
безшумно, простичко и лесно.

Ще ли остане някой друг
да доживее мойто право
да бъда верен, мил съпруг,
канонът както повелява?

Или прекъсва на верев
животът, бавно и логично.
Върху платното на гергев
игла на бод - и кръв потича.

Проекция на дух, петно
оставяме в картина друга,
в неразгадаемо писмо
потомците ни да се чудят.

Щурците пак ще пеят тук
и звездни небеса ще има,
и само аз ще бъда друг
далеч от стих, сълза и рима.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??