Feb 18, 2012, 11:59 AM

Щурец и мравка 

  Poetry » Other
2264 0 21

Приказки, песни и притчици

за неподкастрени плитчици

интерпретирани

от НеГримирана



Щурец и мравка

 

Мила мамо!

                    Ти, мравчице сладка,

цял живот с труд и честно събирала

къс след късче, лъжичка след капка,

не тъжи, че не съм те разбирала!

 

Господ често с подбуди незнайни

ни променя от раз битиетата.

Просто сменя яйцата. Това е.

И от мравки се люпят щурчета.

 

И добричката мравка се чуди

как  във пътя да вкара детето си.

„Умно, честно е, Боже, но...лудо!

И за лудо пропява късмета си.

 

Не разбира, че чака го зима

и тогава ще търси хамбарите!“

Ако знаеш какво, мамо, минах!

Колко пъти ме вяха тук халите.

 

„...Че свирнята измама е само.

Свирейки, те, щурците, умирали!“

Кой надхитря смъртта си, бе, мамо?

Но поне преди туй да съм свирила.

 

Мила мравке, не бой се! Ти само

ме пази там, на топло в сърцето си!

Аз на теб съм се метнала, мамо!

Ще се справя!!!

                             Със обич: щурчето ти

 

 

 

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??