Apr 16, 2008, 8:07 PM

*Сила по парцали* 

  Poetry
689 0 7
 

Отнеми ме

от бесния свят

заблуден...

 

Боря се

да се запазя,

опитвам се и лошите

да мразя,

да ги изтривам от очи,

да се застъпвам

и да браня,

невзрачните,

изпаднали души...

Кажи в какво е силата?...

Да вярвам в нея.

Кажи какво ще ме спаси

от покварената

гнусна ера

на затъкнати

от обещания уши?

Има те, аз зная,

силата си ти,

във нас скътана...

Идваш боса, рошава

 и онемяла...

Под прозореца ни,

в нощите самотни,

насън ни

шепнеш от екрана,

топлиш ни с дъха си

по парцали...

На сутринта се будим.

Къде сме? Как сме? 

Някак осъзнали...

Да се запазим? Как?

Не сме се в тази сила

припознали...

16.04.2008

Сливен

 

© Мир All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??