Mar 14, 2021, 7:55 AM

Силата на мисълта 

  Poetry
499 2 3

 

 

Аз имам всичко на Света!
Подслон, храна, жена, деца
и внуци имам си дори,
а и приятели добри.
И здраве имам, за сега,
дано по-дълго е така.
И чиста съвест, ясен ум
и нежния, прекрасен шум
на младите листа в гората,
прохладата на планината
и аромата на цветята...
И красотата на душата,
със спомените си богата...

 

И ето тук е мъдростта!

 

Със силата на мисълта
аз сам подреждам си Света
и ритъмът на любовта
пулсира в моята душа.
Прогонил всяка лоша мисъл,
намирам във живота смисъл!
И благосклонна е съдбата
и имам всичко на Земята!

Николай Димов

© Николай Димов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Прогонил всяка лоша мисъл,
    намирам във живота смисъл!" !
  • " Прогонил всяка лоша мисъл,
    намирам във живота смисъл."!!!👏
    В това е сърцевината на живота! И понеже днес е Прошка, нека си простим един другиму прегрешенията, за да ставаме все по-добри! Успех!😃
  • Дано винаги да е така! Успех!
Random works
: ??:??