Nov 29, 2017, 9:22 AM

Сини триумфи 

  Poetry » Other
299 0 3

Чакам приятел. Пее дъжда.
Капките падат по телефона.
Сее гадател. Думи в пръстта.
Въздуха хвана лист и отрони

хо̀ра горчиви. Гоня следа.
Кал и омраза бързо се сливат.
Роля игрива. Паля нощта.
Жал и проказа рими изливат.

Залез и вечност. Розова кръв.
Мост към небето. Рухнали думи.
Палец. „Човечност“. Пусната стръв.
Лост на сърцето. Бухнали суми.

Верен приятел. Длани. Лица.
Дивото жълто чезне полека.
Много изпатил. Синя сълза.
Сивото падна в къса пътека.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??