Dec 16, 2020, 8:08 PM

Сираческа съдба 

  Poetry
338 2 5

Поглеждам плахо в себе си,

посрещат ме оръфани петна.

Зарасли, незарасли белези,

издялали сираческа съдба.

 

Съдба във дрехи неудобни –

от тях и страх, и срам вони.

От стаята ме гледат злобни,

очи кървясали от спомени.

 

Нямах въздух, нямаше и изход –

повярвах ще живея все така.

Белязана от минало с произход,

без шанс за глътка свобода.

 

На Бащината безусловна обич

тогава аз не виждах красотата.

Не можех да мечтая във окови,

нямах правото на избор зад стената.

 

Сърцето си от истинска любов,

Небесния ми Татко в миг разкри.

Напуснах миналото, чух нежен зов:

„Самотата няма да те задържи.”

 

Поглеждам Него, после себе си,

сияние от цветове щастливи.

Измили бръчици и тъмни белези,

съдбата променена преоткривам.

 

 

Наскоро прочетох публикация на тема „Сирачеството като национално явление“ от Явор Костов. След прочита в мен се родиха поредица от размисли и скромното ми стихотворение. За тези от вас, които проявят интерес, оставям и линк към творбата:https://otkrovenia.com/bg/jurnalistika/sirachestvoto-kato-nacionalno-yavlenie.

Благодаря ви.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Развълнува ме, Руми! Благодаря ти от цялото си сърце! Пожелавам на теб и скъпите ти близки весели празници! И нека откровението за истинската Бащина любов достигне всяко сърце! Прегръщам те!
  • В стиховете ти темите никога не са случайни, винаги силни, актуални, докосващи и замислящи. Пожелавам ти топлина, мир и радост в празничните дни, скъпа Мария! Ти и близките ти, бъдете здрави и благословени!
  • Благодаря за вдъхновяващите думи, Лили Миднайт!
    Георги, благодаря за подкрепата и насърчението!
    Бъдете благословени!
  • Приятно! И силно.
  • ,,Не можех да мечтая във окови"
    Много силно!
Random works
: ??:??