Mar 25, 2008, 9:20 AM

Сиренце по италиански 

  Poetry » Humour
716 0 2

СИРЕНЦЕ ПО ИТАЛИАНСКИ

 

Меко кубче моцарелка -
на перваза срещу пяцата -
боцвам си го във тарелка
сред марулки, репки - яко е!

Идва време със винцето
Гран Падано да нарежеме,
чукваме се със Пяджето,
канцонетки ний нареждаме.

Срещу Дуомо в ристоранте
синя Горгонзолка, дъхава,
с глътка аперолче - Данте -
сума евро ни отмъкнаха.

Пармиджано, Маскарпонте -
тез жабари мяра нямат,
ала бяло саламурено
нивга няма те да лапат.

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Усмихна ме...!
    с обич.
  • Аааа, имат си! Рикота май беше
    А ние кога ще лапаме моцарелла родно производство? На горгонзолата намерих цаката - купувам от магазина обикновено и държа в хладилника 3 месеца
Random works
: ??:??