Dec 17, 2011, 11:03 AM

Сиромах човек - жив дявол 

  Poetry » Phylosophy
2154 0 7

Приказки, песни и притчици

 за неподкастрени плитчици

интерпретирани

от НеГримирана

 

Сиромах  човек - жив  дявол

 

„Сиромах човек-жив дявол“,

казал е народът. Мъдро!

Щом от глад ти прималява

и ръце, и ум ще мръднеш!

 

През сто царства ще преминеш!

По сто свирки ще играеш!

Не сто-триста дяволии

ще скроиш!(На глад кой трае?)

 

Денем-дýша все за гуша,

нощем-чифт крила сънуваш.

(Не роптай, сърце! Днес слушай!

Щом изплувам, ще добруваш...)

 

Празният стомах богат е

на мечти за сито време.

Щом напълни се, обаче,

на диванчето задремва

 

и за друг живот оставя

на душата апетита...

........................................

Сиромах човек-жив Дявол.

Кой е Бог тогава, питам!?!

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??