Jul 17, 2007, 9:32 AM

Сиво е. 

  Poetry
830 0 2
Сиво е. Всичко около мен е сиво.
В тази гледка няма нищо красиво.
Кажи ми, приятелю, между тази тълпа,
как ще пробиеш път на любовта?

Кажи ми, другарю, защо се стараеш,
надежда тук няма,  добре това знаеш,
нима във тези изстинали души,
ще блесне капка любов, ми кажи.

Искаш да направиш света по-добър,
да посееш любов в това безразличие.
Безсмислено е, не, недей се мори,
какво ще постигнеш, я помисли.

Омраза и злоба са завладели тези души...

Любов във хората няма, а само някаква смес
от изкривени чувства, любопитство, интерес...

......
Парите, знам, купиха дори любовта,
не тя, а парите ни владеят в света.

© Вероника Деянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??