Потропват токчетата звънки
през синята пустиня
на деня,
подобно песничка
дъждовна
по ламаринения покрив на мига.
По глезена на утрото се стичат
две струйки от лъчиста
светлина
и очертават формата
гальовна
на приближаващата се жена...
Кервани преминават покрай нея
а тя нехае
и си свирка със уста.
За скитничето
тайно си мечтае,
което беше срещнала - в съня!
© Йоанна All rights reserved.