Душата ми е рошав скитник,
кръстосва пътища незнайни.
Тялото ми - домошáр заклет,
заключен между две завеси.
Човекът, казват е планета
и полюсен върти се в кръг.
Към изток бърза да изгрее,
на запад търси топъл мрак.
Душата ми е скитник знам,
изгубил Млечният си път.
И сто планети да открие
не спира да лети напред.
© Хари Спасов All rights reserved.