25.01.2019 г., 11:24 ч.

Скитник 

  Поезия » Друга
263 0 2

Душата ми е рошав скитник,

кръстосва пътища незнайни.

Тялото ми - домошáр заклет,

заключен между две завеси.

 

Човекът, казват е планета

и полюсен върти се в кръг.

Към изток бърза да изгрее,

на запад търси топъл мрак.

 

Душата ми е скитник знам,

изгубил Млечният си път.

И сто планети да открие

не спира да лети напред.

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??