Apr 24, 2013, 3:07 PM

Скроено с усмивка 

  Poetry
635 0 5

„Щом на него съм му муза - днес ще му ушия блуза” ..:)



Признавам си – не знам какво ù стана,

но нещо странно случва се с Павлина -

от заранта една муза я хвана,

обаче не за стихове във рима...

„Ще шия! – каза тя - За Димитров!”

Не зная аз изобщо кой е този,

но чух, че готвил хубаво... с картоф,

и даже пишел стихове и прози.

И ето на - седи сега Павлина,

крои плата със цвят на виолетки,

с усмивка гледа старата машина

и без кръчмар си прави разни сметки:

„Ще взема да отворя тук бутик -

по цял ден ще кроя и прекроявам

и без туй онзи именит критик

отсече, че за писане не ставам...”

Мърмори си тъй  тихо под носа,

не забелязва как с потрес я гледам,

и що да видя! Тя върху плата

рисува сърчица с шивашка креда...

Пришива копчетата наобратно,

конците си оплита между пръстите...

Все повече ми става непонятно

къде сега на Лина са и мислите?!

Решавам аз направо да попитам

и стрелвам я със прогледа си строг:

„Защо конците толкова оплиташ,

ще счупиш модния ни оверлог?!”

А тя ме гледа някак пеперудено,

усмихва се и простичко отвръща:

„Недей ме хока! С мен се случва чудо!

И вече май не съм онази същата...”

То вярно, че не е! Това видях!

Чирак да беше - нямаше да дреме...

В шивашкото години с нея бях,

а днес една игла не мож да вдене!

Но тропа с крак и казва ми „Ще шия!”

Ще шие тя, обаче Любовта

направила ù е такваз магия,

че ей го на - убоде се с игла!

 

Скроено с усмивка:

Лина :)

 


© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Шттт, тихо!
    Инак, познавам я нея, да - много комплицирана личност!
    Пък какви стихове шие напоследък... пълен качамак! Пише де, не шие... чакай, че и аз се оплетох...
  • Г-н Качамаков, сигурен ли сте, че бихте ми се доверили да "ви пипна", при положение, че съм толкова несръчна в шиенето?
  • Уж усмивка, а ме заболя.
  • Само да не заспиш някой стогодишен сън сега... след убождането
  • Знаех си! От вашия тандем ще произлезе чудесно апликационно дружество!
Random works
: ??:??