Jan 10, 2023, 8:42 AM

Сладко от круши 

  Poetry » Other
275 0 1

Горичка, трева и щурчова песен.

Въздишка, спомен за бабино сладко.

То ми шепти за небосвода чудесен,

а портата клюмнала ме гледа потайно.

 

Стъпвам отново по пътеката тясна.

Виждам, стъпките бабини още стоят.

Към крушата гледам и тя ли угасва,

плодовете да вкуся или ще горчат?

 

Бастунчето бабино гордо изгърбено,

дружка и бе, нали ме нямаше мен.

Може ли сладко, дори и изпросено?

Заради теб дойдох, макар и за ден.

 

Крача тихо към беседката малка,

спомени в мен се раждат и губят.

Към тебе пътувах, защо не изчака,

двама да хапнем сладко от круши.

 

 

© Мирослав Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мили спомени! Понякога нагарчат, но остават да топлят сърцето...
    Хубав стих, с аромат на бабиното сладко! Поздравявам те!
Random works
: ??:??