Jan 4, 2019, 10:45 PM

След мен и амин! 

  Poetry » Other
507 14 20

Стоманени нишки под меката плът,
душата крепят от разпадане.
Жена съм, избрала трънливия път.
Знам как се полита след падане.

 

В небето се взирам, дори да пълзя,
и облак да крие очите ми.
Пречистват мътилка, сълза, след сълза,
и грейва дъгата над дните ми.

 

Изливаш горчилката, бесен и сляп.
Прегризвам въпроса. Без питане.
Надежда аз имам и песен, и хляб.
Знам колко боли пред политане.

 

Отровните тръни един по един,
Извадих, забих ги на прага ти.
отправих молитва. След мен и амин!
Дано само Господ помага ти!

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??