Jul 30, 2013, 10:42 PM

След нея 

  Poetry » Love
637 0 5

И само една досега съм обичал,

сърцето ми само на нея пристана,

и само на нея досега се заричах,

а след нея буря и хаос настана...

 

След нея толкова много сърца съм разбивал

и женските клетви по мене летяха,

във мъката тяхна злорадство откривах,

а очите им тъжни за мене горяха.

 

Ръцете треперещи търсеха мене -

мен, който всяко зло съм пораждал,

и след всяка нова жена наранена

в мене радост пак се възраждаше.

 

И тъй ме проклехте, бял ден да не видя,

всяка нощ в моя огън да страдам,

всеки мой ден да горчи от обида,

всеки час да ме тъпчат с омраза.

 

© Васил All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??