Oct 10, 2011, 10:50 PM

След време 

  Poetry » Phylosophy
649 0 16

Във някой иден ден ще се разсъня...

Вода със шепите в лице ще плисна.

А после одеялото ще сгъна

и ще запаля старото огнище.

 

Светът ще стане видимо приличен,

щом слънцето огрее онзи зъбер.

Ще осъзная аз, че съм обичал

и тръпка ще премине, като гъдел.

 

На масата ще седна с топло мляко.

На тънки струи аромат ще вдишвам

чрез сетивата в утрото богато,

че жив ще съм. По-хубав дял не искам! 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??