Jul 17, 2007, 9:07 AM

Следи от... 

  Poetry
697 0 11
Под гъстата лоза на оня двор,
сълзите на дъжда ще коленичат
пред блясъка на древен метеор -
следа от непокътната поличба...

Под пукнатите плочки е бумтеж.
Съкровища и кости на царици...
Следи от стовековния кортеж
на техните души.
Следи от птици.

Небето тук е бяло от дихания
на истини, на живи откровения...
Тук всяка  тиха мисъл е послание.
До извора на гордост и падения...

По струпаните камъни е власт -
болящото безвремие на Бога...
А там - между пребъдното... и АЗ,
смъртта се прекопира във ЖИВОТА...
......................................

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??