Jan 7, 2019, 10:01 AM

Следи от сняг 

  Poetry » Landscape
849 5 8

Трепери въздухът от студ.
Стъкла премръзнали припяват
мелодия с протяжен звук,
мисли снежни в мен навяват.

Обвита в бяла пелена, 
земята сгушено заспала,
сънува сън за пролетта,
за слънчев смях и незабрава.

По нея стъпките хрущят,
преправяйки пъртина бяла,
оставяйки следи от сняг
в душата обич закопняла.

Студено е... но весел лъч
провря се в стъклената преспа.
Усмихна се денят отвън
и в мене въгленче проблесна.

© Таня Мезева All rights reserved.

The work is a contestant:

Зимата през моя поглед »

16 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??