Dec 27, 2009, 12:57 AM

Следколедно 

  Poetry
589 0 3

 

Следколедно

 

 

Претупахме и тази Коледа

без Бъдник в електронното огнище...

Е, чакахме я отколе да

не би да ни остави без нищо,

ама пак горестно

разказва ни вятърът притчи

за тихи и свети нощи

дето над всеки дом

ще посветят.

 

И предишната зима така почна -

с чанове,

с ракети,

конфети

и блянове,

и какво ли не още,

а то било ехото

от ключовЕте

в дрехите

на СветиПетра...

 

Но за зло или добро

търкулнахме още едно

Рождество.

Пък и сякаш няма да е лошо

да ни има

и след Коледа,

и догодина,

И догодина,

Догодина,

до амина?

А дано!

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Като помислиш никак не е зле
    вместо подарък да получиш знак.
    Пакетче сигурност за утрешния ден,
    че ще те има след година пак...

    Амин дай Боже всекиму!
  • ... електронно огнище... а някъде назад във Времето...
    ... няма да е лошо да ни има, където и да сме... Поздрави!
  • А дано!Поздрав в ранното утро!
Random works
: ??:??