Mar 10, 2013, 10:00 AM

Следобед 

  Poetry » Phylosophy
427 0 0

Следобед

 

Не успях в тоя пламнал от слънце

следобед да окъпя душата до блясък!

Как искряха в стъклата очите на дявола,

ослепявах от тях и въздишките влачех...

 

Вегетираха хората – и кората се пукаше.

Малки птици раздираха горния цип.

И побъркани тичаха чичковци тунинги

след къдрави кученца с изплезен език.

 

Влачеха малките кучета своя тиран

-  на каишка,  презрян, но господ!

Той, Каин отруден, от злия Содом

ще бъде дресиран от малкия скот.

 

Покани ме дяволът под своите крила

света да прозра отвисоко. Господ,

съблазнител, приятел и брат –

дари ми богатства и роли. Какво пък?

 

Кой виждал е дявол сред нас под капак?

Кой знае по-мъдър, по-вещ в свободата?

Ще тръгна след тебе и с дяволски плам

ще бъда по-свята от ангел, по-смела в крилата!

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??