Aug 26, 2019, 8:06 AM

Следобедно стихотворение 

  Poetry
625 5 9

 

В чаша протяга се август сънливо.
Мърка следобедно в нея отпуснат.
Капка кафе е за устни парливи
още готови по лъч да се спуснат

 

с бавна лежерност на ласка събудена,
леко и нежно да сплитат косите ми.
Бягам ефирна с крила пеперудени.
Още не вярват на обич очите ми...

 

Ала достига ме опитно - чувствен
август лазурен следобедно топъл.
И ме съблича на залеза с устните.
Пада над облак ефирната рокля...

 

Вече не питам къде е кафето ми.
В чаша забравих го. Голо, изстинало...
Лятната вечер целуна сърцето ми.
Болката стара превърна се в минало.

 

Бадемов Цвят


 

© Mimi Ivanova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??