Думата вечно жадуваща
трепетно седи, тъй
спокойно звучи.
Като звезда блести,
повтаря горчиво-
"ти ме създаде точно ти".
Философа с наострени уши
тъй гордо стой и следи,
над създанието наше вечно бди.
До век и веков словото
не ще се заличи,
то нас ще спаси.
© Т. All rights reserved.