Jul 7, 2023, 7:34 PM

Случайно срещна двама ни трамваят - последна част 

  Poetry
572 3 4

Не беше сън. Житейският сценарий

е дело на случайности в живота.

Запазен спомен с форма на хербарий

издейства си за бъдещето квота.

В училището чакаше ги Краси –

най-малкият от внуците ѝ трима.

Той бе детенце умно и прекрасно

с интелигентност ясно различима.

И с другите видяха се наскоро.

Тя запозна децата си с Никола.

Когато всички пак на среща втора

събраха се, той свили на виола,

разказа им за миналото близко

и сподели, че с майка им мечтае

гнездо да свие, ако тя поиска

със него общ живот да начертае.

Никола бе приятно изненадан,

че всички от децата го приеха.

Очакваше отпор, дори нападан

да бъде. Но когато предприеха

самотниците двама да зарадват

и им платиха в Гърция почивка,

а не по час за среща да открадват,

бе паднала последната обвивка

от черното съмнение в душата.

Почивката им бе незабравима!

След нея вече всички в махалата

научеха, че те са неделими.

В трамвая, който ги събра, пътуват

и днеска двамата герои наши.

Че са щастливи те не се преструват

и бъдещето вече не ги плаши.

 

 

К Р А Й

© Мария Панайотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Какво ли не може да се случи в един трамвай! Като гледам, че все момчета сте коментирали, явно съм била убедителна в тази измислена, но красива история за всичко хубаво, към което е в състояние да промени живота ви Любовният трамвай.
    Благодаря ви, Младен, Ники и Георги!😊
  • Любовният трамвай
    пътува всеки ден,
    и с него няма край -
    Аз също съм му фен 😊

    Благодаря лирично и романтично, че ме чу и уважи молбата ми 💐
    Вече съм доволен!
    Поздравявам те 💐
  • 💗💗💗
  • Хубав и оптимистичен завършек на прекрасния ти поетичен роман, Мария.
    Поздравление! Освен малките читатели направи щастливи и нас - големите читатели.
Random works
: ??:??