Слънце в две ръце
Сънувам бързащи реки,
сънувам твоите очи,
сънувам пътища без край –
далечни в мрака светлини!
Сънувам вятъра навън,
сънувам пролетния звън!
Душата страда и гори –
със мен са миналите дни.
И нямам миг дори покой,
излива се над мен порой
от чувства, мисли и мечти,
в които някак пак си ти.
Сънувам свят далечен, син
и път, по който с теб вървим.
Пулсира моето сърце
и слънце нося в две ръце!
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.