Dec 2, 2015, 9:37 AM

Слънчева 

  Poetry » Love
728 1 4

Слънчева

 

Теб слънцето ли те роди?

От него ли си взела светлината?

Усмивката ти- слънчеви лъчи.

С коси- от ореола на луната.

 

Нежно ми говориш във нощта.

Това умеят го звездите,

шепнещи във нощни небеса,

а шепотът им, право във гърдите.

 

И с шепот във сърцето ми крещят.

Обичай я! Тя слънчево дете е!

Децата слънчеви умеят да летят.

Готова е във полета и теб да вземе.

 

Не се страхувай, че ще изгориш.

Дори гореща, не изгаря любовта.

С любов такава ще се възродиш,

тъй както феникса от пепелта.

 

Хвани ръката й! И с нея полети!

Не питай за къде. За колко време...

Винаги вселенски спътник й бъди!

И слънцето ще грее в нея, в тебе!

© Ник Желев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??