Aug 23, 2013, 9:42 AM

Слънчеви зайчета 

  Poetry » Landscape
451 0 7

Слънце листче просветлява
всяко утро, всеки ден
и си няма и представа
ти дали си вдъхновен,

че на него да запишеш
болката на твоя брат
и отронена въздишка
да превърнеш в стих и цвят.

Как на горската поляна,
сред зелените треви,
зайци слънчеви играят
в слънчевите му стрели.

Слънце листче просветлява
всяко утро, всеки ден,
а в Родопа се надпяват
гайди сто на Рожен в плен.

Дай ухо и ще дочуеш
как ручилото ечи,
сякаш вятърът надул е
каба гайди в тез очи

за гората омилели
и реката, що шепти,
и за тези бели, бели
листчета - да пишеш ти!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??