Jul 7, 2021, 8:58 AM

Слънчо 

  Poetry » For kids
809 0 2

Лятото вече е тук,

кой го доведе при нас?

Може би Слънчо напук

пътя сгреши без компас.

 

Слънчо децата обича,

Слънчо ги чака навън.

Бос по тревата притичва,

скача до стария пън.

 

Бързо намира реката,

рибките галва за час,

литва засмян над полята...

Слънчо е вече при нас!

 

Топка червена да гоним,

Слънчо със глас да се смее.

Пъстра дъга от бонбони

сетне над нас да излее.

 

Лятото вече е тук!

Хайде, елате, деца!

Нека започне игра,

нека да викнем:"Ура!".

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??