Jul 10, 2009, 9:01 PM

Смехът на дявола 

  Poetry
646 0 2

                                        Зла измислица е този смях...

                                        неприсъщ за нашето лице,

                                        когато смеем се, а трябва да заплачем,

                                        когато свием, а не протегнем си ръце.                                             

                                        Изхабени са сърцата човешки...

                                        не тупкат те - изтласкват кръв,

                                        непризнали своите смъртни грешки,

                                        порочие нижат на греховната си връв.

                                        И смее се навярно Дяволът проклет,

                                        че човекът няма да е чист пред Бога,  

                                        в деня, когато дойде неговият ред...

                                        да почива в мир дали ще може?

© Ивелина Паунова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??