Когато разбереш, че няма смисъл
да се доказваш и пак да прощаваш,
защото изтъркулената мисъл
те провокира бързо да решаваш.
Когато разбереш, че няма смисъл
да се хабиш за сиви постулати,
че вярната и непорочна мисъл
е тази на големите обрати.
Тогава идва истинската стъпка,
която те дарява със надежда
и радостта от всяка малка глътка,
която към покоя те повежда.
И ето, че разбираш битието,
което дълго време те притяга
и тръгваш по ръба на житието,
което носи истината блага...
© Наташа Басарова All rights reserved.
Поздравления!