May 4, 2023, 7:13 PM

Смъртни обещания 

  Poetry » Love, Phylosophy
318 1 1
Смъртни обещания

 

Защо не мога да прогледна през устните ти сиви пожълтели?
Защо не мога да докосна ръцете ти студени?
Защо не мога да премина през мъката ни веч вековна?
Защо не мога да усетя лунната ти светлина?
Защо не бях до теб, когато ти не искаше да ме оставяш?
Защо съм аз сега смразен под върбата ти омайна.

 

Кога ще дойде този мрачен ден,
във който ангелът ще падне тук до мен.
Кога ще мога да ти кажа: Идвам!, 
ясно, след дългите години, в които само аз мълчах?
Кога ще ме покрие дъжда на бога, ален?
Кога ще чуеш ехото от полета ми хладен?

© Djani All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тъкмо се зачудих, как устните са хем сиви, хем пожълтели, но като го дочетох цялото, че и предишното - явно не е грешка от недомисляне, а съзнателно търсен ефект. Странно пишеш, но пък е интересно, защото е различно.
    Прилича малко и на метъл текст.
Random works
: ??:??