Jul 14, 2011, 4:15 PM

Смъртта 

  Poetry » Other
457 0 1

Тя идва неочаквано и тихо

като сянка се промъква покрай теб,

не пита тя добре ли си живял

и колко дълъг път си извървял.

 

Безшумно, леко се промъква,

отнасяйки ти тя дъха,

като крадла леко се измъква

и потъва в тъмната мъгла.

 

Не пита тя на колко си години,

дали си стар и уморен,

дали в живота си сполучил,

или във битките си победен.

 

Не иска тя да знае нищо,

дали си беден, дали богат,

дали си имаш ти семейство,

деца, родители и брат.

 

За нея цял живот се готвим,

но никой никога не е готов,

когато близък си отиде,

наричаме живота ний суров.

 

Смъртта е толкова велика,

не може никой да я победи,

на всеки дните са броени,

не знае никой колко са му отредени.

 

Животът и смъртта все спорят,

кой от тях ще победи,

от вечни времена се борят,

но колелото на живота се върти.

© ПЕНКА КАМБУРОВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Наистина невероятен, много добър стих!
    Колкото и да я очакваме, никога не сме готови!
Random works
: ??:??